آخر هفته تعیین‌کننده/ دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در راه است؟ دیپلماسی هوشمندانه ایران/ چرا این دور مذاکرات با برجام متفاوت است؟ ضرب‌الاجل عراق به گروهک‌های ضد ایرانی برای تخلیه مقر‌های خود عراقچی: یک توافق معتبر و پایدار در دسترس است/ ایران حق داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای را دارد السودانی: گفت‌و‌گو میان ایران و آمریکا گامی مهم است روبیو: ایران نباید غنی‌سازی کند تعیین محل مذاکرات ایران و آمریکا/ رم میزبان دور جدید گفت‌وگوها پوتین دستور اعزام فوری امدادگران روس به بندر رجایی را صادر کرد واکنش پوتین به فاجعه بندرعباس/ پیام تسلیت به رهبر معظم انقلاب ۱۵۱ نفر در زلزله استانبول زخمی شدند روبیو: ایران مواد غنی‌شده را از خارج وارد کند «لشکر طیبه» مسئولیت حمله «پهَلگام» را برعهده گرفت محکومیت بازداشت غیر قانونی مهدیه اسفندیاری و شاهین حزامی توسط فرانسه فحاشی محمود عباس به حماس دستور عراقچی برای مساعدت به اتباع ایرانی در استانبول

استقبال از توافق ایران و عربستان در شورای امنیت

در جلسه امروز سه شنبه شورای امنیت سازمان ملل، از توافق ایران و عربستان استقبال شد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۳ - ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 18
کد خبر: ۱۸۰۲۸۸

به گزارش راهبرد معاصر، هانس گراندبرگ فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور یمن گفت: ما از بیانیه وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در پکن، مبنی بر تعهد به تقویت همکاری‌ها برای ارتقای ثبات و امنیت در منطقه استقبال می‌کنیم. قطعا یک منطقه با ثبات، تلاش‌ها را برای رسیدن به صلح در یمن تقویت می‌کند.

 

نماینده روسیه در سازمان ملل هم که کشورش ریاست شورای امنیت را برعهده دارد گفت: همه ذینفعان سیاسی تاثیرگذار بر اوضاع یمن، مواضع سازنده خود را حفظ کنند. ما تاکید داریم که مشکلات یمن باید به طورجامع و بلندمدت حل و فصل شود، اما متاسفانه بعضی از اعضای شورای امنیت، خلاف این روند را دنبال می‌کنند و این واقعا دلسرد کننده است.

 

معاون نمایندگی چین در سازمان ملل هم گفت: جامعه بین المللی باید کمک‌های بشردوستانه به یمن را افزایش دهد و بودجه کافی برای پیشبرد برنامه‌های سازمان ملل در یمن فراهم کند. در این شرایط، رفع محدودیت‌های غیرمنطقی هم که برای یمن ایجاد شده، ضروری است.

 

غاده موداوی، معاون دفترهماهنگی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در این جلسه گفت: در هفته‌های اخیر محدودیت‌ها برای ورود کالا‌های تجاری مورد نیاز به یمن کمتر شده است.

 

براساس بیانیه مشترک منتشر شده با چین، در قراردادی که ماه گذشته میلادی (مارس) امضا شد، دو کشور (ایران و عربستان سعودی) توافق کردند که سفارت‌خانه‌ها و اماکن دیپلماتیک خود در خاک یکدیگر را ظرف دو ماه بازگشایی کنند و متعهد به عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر باشند.

 

پس از اینکه عربستان سعودی در سال ۲۰۱۶ به دلیل انتقاد شدید ایران از دستور ریاض برای اعدام نمر النمر روحانی شیعه، روابط خود را با ایران قطع کرد، حاصل شدن این توافق در واقع به سال‌ها عدم روابط دیپلماتیک بین دو کشور پایان داد./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
آخرین اخبار